Facultaire

Studentenraad

Sample

De raadsleden van de Facultaire Studentenraad 2020-2021:

Zazie van Dorp (Voorzitter)
David Batelaan (Vice-voorzitter)
Chimira Obiefule
Subhashree Choudhury
Olaiya Aro
Tammie Schoots
Liesje Verhave
Gabriel Sojo Perez
Kauthar Bouazzati
Robbert Verheul
Lotus Friede
Sara Kemper
Angelina Senchi (Ambtelijk Secretaris)

Lees dit artikel
Sample

FSR FGw 2019-2020

De 28ste Facultaire Studentenraad van de Faculteit der Geesteswetenschappen zet zich komend studiejaar wederom met hart en ziel in als gekozen vertegenwoordigers van de ruim 6000 studenten aan onze Faculteit. The Student Council is a bilingual body, with its meetings in English, while the working language of the board is in Dutch.

Gevraagd en ongevraagd schrijft zij adviezen over uiteenlopende onderwerpen.
Brieven

Elke week beleggen de 12 raadsleden een plenaire vergadering en elke zes weken spreken zij met de Decaan en het Dagelijks Bestuur van de Faculteit in een overlegvergadering.
Plenaire Vergaderingen
Overleg Vergaderingen

Om de studenten op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen publiceert zij regelmatig een wand- en wckrant en is de studentenraad te volgen via onder meer Facebook.
https://www.facebook.com/fsr.fgw/

Lees dit artikel
Sample

FSR FGw 2019-2020

De raadsleden van de Facultaire Studentenraad 2019-2020
Freya Chiappino (Voorzitter)
Rijk van Beek (Vice-voorzitter)
Tjibbe Valkenburg
Ömur Kirli
Devrim Aslan
Thirza Tiel
Luana Lenz
Olaiya Aro (raadsassistent)
Liesje Verhave (raadsassistent)
Roxane Erni (raadsassistent)
Zazie van Dorp (raadsassistent)
Nicolle Bötcher (ambtelijk secretaris)

Lees dit artikel
Sample

De Studentenraad 2018-2019

De raadsleden van de Facultaire Studentenraad 2018-2019

Van links naar rechts:
Loekie van Dinther (Algemeen Raadslid), Roeland Voorbergen (Afgevaardigde naar de CSR), Claire Dijkman (Algemeen Raadslid), Nuria Zantman (Voorzitter), Thirza Tiel (Algemeen Raadslid), Nualla Vlogman (Algemeen Raadslid), Tjibbe Valkenburg (Vice-voorzitter), Quinty de Nobel (Ambtelijk Secretaris). Niet op de foto: Iris Kok (Raadassistent).

Lees dit artikel
Sample

Werkgroep Sterke Medezeggenschap

‘Sterke medezeggenschap is geen vanzelfsprekendheid. Er moet steeds aandacht voor zijn binnen de universiteit; zowel voor het functioneren van de medezeggenschap als voor het belang dat eraan wordt toegekend.’ zo luiden de eerste zinnen van het eindadvies van de werkgroep Sterke Medezeggenschap. De FSR FGw heeft gereageerd op het rapport van de werkgroep. Zowel de reactie als het advies van de werkgroep zijn hier te vinden.

Lees dit artikel
Sample

Wat is de studentenraad?

Wat is de studentenraad? En hoe kan jij eraan bijdragen?
De huidige facultaire studentenraad nodigt de studenten aan de FGw uit voor een informatieve bijeenkomst. Op deze bijeenkomst zullen we wat vertellen over wat de raad doet, een korte geschiedenis van studentenpolitiek en -partijen, en hoe je zelf raadslid kan worden volgend jaar. Op het eind is er nog een borrel waar je kunt praten met de raadsleden onder het genot van een drankje. De bijeenkomst is in het Engels.

Lees dit artikel
Sample

Vacature Facultaire Studentenraad: Raadsassistent

Wil jij meepraten over het onderwijs aan de Faculteit der Geesteswetenschappen? Wil je de studentenraad ondersteunen door het vertegenwoordigen van studenten? Wil je leren waar de faculteit zich mee bezighoudt? Solliciteer dan voor de functie van raadsassistent bij de Facultaire Studentenraad van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FSR FGw). Wil je reageren? Stuur dan uiterlijk 1 februari 2018 een motivatiebrief met cv naar fsr-fgw@uva.nl o.v.v. Sollicitatie raadsassistent FSR FGw.

Lees dit artikel
Sample

Dit is de raad van 2017 - 2018!

Dit is de nieuwe Facultaire Studentenraad van de Faculteit der Geesteswetenschappen! Met directe vragen, opmerkingen of klachten kun je altijd binnenlopen in de raadskamer van de FSR. Deze bevindt zich in het P.C. Hoofthuis in kamer 3.02. De FSR is ook te bereiken via e-mail: fsr-fgw@uva.nl.

 

Lees dit artikel
Sample

Docent van het jaar nominatie-week / Teacher of the year nomination week

“Nomineer tot 28 februari je favoriete docent! Welke docent wil jij in het zonnetje zetten en bedanken voor al zijn/haar harde werk, of wie heeft voor jou een vak onvergetelijk gemaakt door de stof echt tot leven te brengen? Laat het weten en stem nu op www.uva.nl/docentvanhetjaar. “

“Nominate your favorite teacher until the 28th of February! Who do you want to say thanks to for being dedicated and enthousiastic, having great didactic skills, or for always being supportive and helpful? Let them know by sending them a message and voting for them as UvA Teacher of the Year at www.uva.nl/docentvanhetjaar.”

 

Lees dit artikel
Sample

De FSR FGw is op zoek naar jou!

De FSR FGw is per 1 maart op zoek naar een raadsassistent! Ben jij student Geesteswetenschappen en heb jij affiniteit met medezeggenschap? Dan is dit wellicht de functie voor jou!

 

 

 

 

Lees dit artikel
Sample

Referendum Diversiteit & Decentralisering van 23 november tot en met 11 december

Van 23 november tot 11 december is er op de UvA een referendum. Studenten en medewerkers kunnen hier stemmen over de drie voorstellen van de commissie Democratisering & Decentralisering.

 

 

Lees dit artikel
Sample

De nieuwe FSR van de Faculteit der Geesteswetenschappen

De nieuwe FSR-FGw voor studiejaar 2016-2017 is aangesteld: de raadsleden voor dit jaar zullen zich bezig houden met verschillende dossiers die spelen op de Faculteit der Geesteswetenschappen, maar die ook UvA breed spelen. Ben jij benieuwd wie er in de Facultaire Studentenraad zitten? Kijk dan snel verder!

Lees dit artikel
Sample

Afgelopen week heeft de Raad van Toezicht van de UvA laten weten hun functies neer te leggen. Ze zullen voorlopig hun taken blijven uitvoeren tot er vervanging gevonden is. Dit is naar aanleiding van een langlopend conflict tussen de medezeggenschap en de RvT.

Op de de Folia staat een uitgebreid bericht over deze situatie.

http://www.folia.nl/actueel/101670/update-raad-van-toezicht-uva-biedt-ontslag-aan

Lees dit artikel
Sample

Beste studenten,

Omdat de UB natuurlijk weer helemaal vol zit, zijn tot 26 mei

ook PCH en de GW-Collectie tot 22:00  open!

Alleen op vrijdag zal PCH alsnog om 18:00 dicht gaan.

Succes met de tentamens!

Lees dit artikel
Sample

Beste Studenten Geesteswetenschappen,

Omdat we langzaam weer het einde van het Academisch jaar naderen zijn we weer opzoek naar een nieuw student-lid voor het Dagelijks Bestuur(DB).

Wil jij een jaar lang het DB adviseren over alle zaken aangaande onze Faculteit? Denk jij voor de studenten op te kunnen komen? Ben je niet bang voor bestuursplannen en begrotingen?

Solliciteer dan voor 2 mei door een brief en een CV naar: solliciteren2016-fgw@uva.nl

 

 

 

Lees dit artikel
Sample

Elk jaar in mei vinden de studentenraadverkiezingen plaats. Als student Geesteswetenschappen mag je elk jaar twee keer stemmen op een partij. Je stemt namelijk op zowel facultair niveau als op centraal niveau. De verkiezingen vinden plaats van maandag 9 mei tot en met 13 mei. Een week lang kan je in verschillende gebouwen studenten tegenkomen die zullen vertellen over de studentenraad en over waarom je op hem of haar partij moet stemmen.

Stemmen kan in verkiezingsweek via de website: https://stem.uva.nl/

Laat je stem horen en vergeet dus niet te stemmen!

Lees meer hier: http://new.studentenraad.nl/geesteswetenschappen/profiel-2016/studentenraadverkiezingen/

Lees dit artikel
Sample

Investeringsplannen en stop van de vacaturestop

Onlangs heeft de Facultaire Studentenraad twee memo’s gekregen van het faculteitsbestuur die wij natuurlijk graag met jullie delen.

 

Lees dit artikel
Sample

Masterplan bijeenkomst

Kom woensdag 9 maart om 17.00 uur naar de informatiebijeenkomst over het Masterplan. Lokaal wordt nog bekend gemaakt. Hier zit de FSR klaar om in gesprek te gaan met studenten over de toekomst van onze geliefde masters op de FGw!

Lees dit artikel
Sample

Facultair beraad Decaanbenoeming

Per 1 september verlaat Frank van Vree de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) als decaan. De zoektocht naar een nieuwe decaan is daarom in volle gang. Op maandag 7 maart, 16.00-17.30, vindt er een facultair beraad plaats waar zowel de benoemingsprocedure als het profiel voor de nieuwe decaan worden besproken.

Wil jij graag aan de benoemingsadviescommissie laten weten hoe jij over deze zaken denkt? Schroom dan niet om je te laten horen tijdens het facultair beraad!

Maandag 7 maart
16.00-17.30
OMHP A0.08

Meer info over de benoemingsadviescommissie, de procedure en het voorlopige profiel vind je hier: http://goo.gl/ANbGzM

Lees dit artikel
Sample

Beste studenten van de Geesteswetenschappen,

Vanwege het verengelsen van een aantal studies op onze faculteit hebben wij een enquête opgesteld om jullie mening hierover aan te horen. Naast dat er vanaf dit jaar een Engelse track bij Europese Studies bestaat, wil het Facultair Bestuur bij Literatuurwetenschappen en Media & Informatie ook Engels als voertaal gaan gebruiken. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? De FSR FGw zou graag willen dat jullie onderstaande enquête invullen, om een gedragen mening hierover te kunnen vormen.

Nederlandse enquête: https://docs.google.com/…/1eo-zRP6gAduay-EC6ABX4S8…/viewform

Dear students of the Humanities,

Due to the increasing Anglicisation of education at our faculty, the Student Council of the Faculty of the Humanities (FSR FGw) has launched a survey to study the opinions of students on this matter. In addition to the new English track of European Studies, the Faculty Board has notified us that it would like to convert the studies Literary Studies and Media & Information into English-language programs. What is your opinion on this matter? The Student Council would very much like you to fill in this survey to form a well-funded opinion.

Survey in English: https://docs.google.com/…/1LOcV5tT5hJ0kSxHjlkafga9…/viewform

Lees dit artikel
Sample

Vanavond organiseren we in de Raadskamer een Collquium.

Er zullen drie promovendi vertellen over het onderzoek waar ze mee bezig zijn.

Verder zullen er drankjes zijn en de kans om met de raadsleden bij te praten!

Tot Vanavond!

Lees dit artikel
Sample

Talenbijeenkomst

De Facultaire Studentenraad van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FSR FGw) organiseert op 1 december een informatiebijeenkomst over de recente ontwikkelingen betreffende de talen op de faculteit. De talen zijn wegens de aangekondigde bezuinigingen genoodzaakt om structureel te hervormen. ‘Talen in Transitie’, zo luidt de titel van het plan van het faculteitsbestuur. Maar wat gaat dit precies betekenen?

Alle opleidingscommissies, besturen van de studieverenigingen en de studenten van de talenopleidingen zijn van harte welkom om zich te laten informeren en mee te discussiëren over de aangekondigde plannen. De uitkomst van deze discussie is belangrijk voor de FSR FGw om mee te nemen in de verdere gesprekken met de decaan en het faculteitsbestuur.

De bijeenkomst vindt van 17.00 tot 19.00 plaats in PCH 5.55.

 

 

Kijk voor meer informatie over het nieuwe talenplan in het menu bij ‘Het talenplan‘.

Lees dit artikel
Sample

FSR steunt de stilteruimte in PCH

Gister is door studenten een stilteruimte geopend in het PCH. De stilteruimte kan gevonden worden  op de begane grond naast het International Office. Deze ruimte was dan ook voorheen een stilteruimte voor internationale studenten. De nieuwe ruimte is voor alle studenten en docenten die zich in stilte willen terug trekken.

 

 

 

Lees dit artikel
Sample

Gevraagd: student, junior docent of promovendus (v/m) als lid van de commissie Democratisering & Decentralisering.

Toelichting: Aan de UvA wordt een commissie ingesteld die voorstellen moet doen over democratisering en decentralisering. De voorstellen zullen van landelijk belang zijn. De actievoerders en medezeggenschapsorganen mogen deze commissie zelf instellen. Het CvB faciliteert. De D&D commissie zoekt nog versterking met een lid (v/m) uit de jongere geledingen van de UvA organisatie. De commissieleden die al in beeld zijn, willen een dag per week besteden. Op verschillende terreinen zullen er werkgroepen gevormd worden, die door de commissieleden worden aangestuurd.

Lees dit artikel
Sample

Verengelsing van het onderwijs

Steeds meer opleidingen en vakken op onze faculteit zijn (deels) in het Engels.

Heb jij hier goede of slechte ervaringen mee? Of gewoon een sterke mening?

Laat het weten via een reactie of een mailtje naar fsr-fgw@uva.nl.

Lees dit artikel
Sample

Studentendebat FGw Profielschets CvB

Maandag 12 Oktober, PCH 1.05

Het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit van Amsterdam zoekt nieuwe bestuurders. Afgelopen jaar stapte voorzitter Louise Gunning op en binnenkort loopt het termijn van Rector Magnificus Dymph van den Boom af.

De Raad van Toezicht (RvT) gaat over de benoemingsprocedure van CvB-leden. Hier worden de medezeggenschapsorganen bij betrokken: de Centrale Studentenraad (CSR), de Centrale Ondernemingsraad (COR) en de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) hebben instemmingsrecht op de profielschetsen. De eigenschappen, achtergronden en competenties van een gewenste kandidaat worden in deze profielschetsen beschreven.

De medezeggenschap heeft de verantwoordelijkheid om de academische gemeenschap te raadplegen. Daarom organiseert de Facultaire Studentenraad (FSR FGw) deze bijeenkomst om samen met de studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen te praten over de invulling van het CvB.

Lees dit artikel
Sample

Toezeggingen CvB aan Faculteit Geesteswetenschappen

Amsterdam, 26-02-2015 | Na maanden van onderhandelen en protest van de studenten en docenten heeft het College van Bestuur (CvB) nu toch besloten toezeggingen te doen aan de Facultaire Studentenraad Geesteswetenschappen (FSR FGw).

 

Lees dit artikel
Sample

Update Profiel 2016

We zijn lang stil geweest over het nieuwe Profiel 2016. Zoals het goede academici betaamt hebben wij onze ‘twenty-first century skills’ (wat dat ook mogen zijn) aangewend en de tijd genomen om ons te verdiepen in het nieuwe voorstel. Omdat we vinden dat dit plan gedragen moet worden door de gehele faculteit, hebben we eerst gesproken met Opleidingscommissies, studieverenigingen, Opleidingsdirecteuren, studenten en docenten, voordat wij onze mening hebben gevormd.

 

Lees dit artikel
Sample

De FSR vraagt om jullie inbreng!

Het Faculteitsbestuur heeft ons gevraagd om de nieuwe Profielschets 2016 met jullie te delen. Zo kunnen jullie ook meelezen en meedenken over de inhoud.

 

Lees dit artikel
Sample

De FSR-FGw spreekt zich uit tegen Profielschets 2016

De FSR is geschokt door de plannen zoals voorgesteld in de Profielschets 2016. De faculteit staat in brand en het bestuur verruilt de zalvende emmer bluswater voor hete olie. Dat er keihard bezuinigd moest worden was al een paar weken duidelijk – maar de FSR is tegen de oplossing zoals die nu wordt voorgesteld.

Lees dit artikel
Sample

Selecteren of niet selecteren? Dat is de vraag…

Sinds dit jaar hebben universiteiten de mogelijkheid gekregen om extra ingangseisen te stellen voor hun masteropleidingen. Door een wetswijziging zijn ze niet langer verplicht een zogeheten doorstroommaster aan te bieden. Dit betekent dat niet voor iedere bacheloropleiding een vervolgmaster aanwezig hoeft te zijn die voor iedereen student, die de bachelor met succes heeft afgerond, toegankelijk is. Een van de weinige voorwaarden is dat er ergens in Nederland een doorstroommaster bestaat. Concreet betekent dit dat iemand met bijvoorbeeld een afgeronde bachelor Europese Studies ergens in Nederland een master moet kunnen volgen zonder dat er extra eisen worden gesteld.

Lees dit artikel
Sample

De ver-economisering van de student

Studiesucces en rendementdenken zijn veel gehoorde begrippen in de discussie omtrent onderwijs. Zeker als deze gevoerd worden tussen bestuurders van de universiteiten en de studentenvertegenwoordiging. Maar waar komen deze termen opeens vandaan? En misschien nog wel belangrijker: wat houden ze precies in?

Lees dit artikel
Sample

Camera ready? Action!

Zoals al eerder, in onze mooie muurkrant, aangegeven zijn we als FSR FGw bezig met een discussie over het gebruik van videocolleges. Bij sommige opleidingen worden er al colleges opgenomen en achteraf op blackboard geplaatst. Voorbeelden zijn wijsbegeerten en , niet geheel verassend, Media & Cultuur. Je zou dus kunnen denken; Waarom doen we dit dan niet facultair breed? Echter, zo simpel is het niet. Aan het gebruik van videocolleges zitten een aantal haken en ogen.

Lees dit artikel
Sample

Reactie Artikel Folia 8-8-4

Gisteren [red. 10 maart 2014] hebben wij als FSR FGw de Decaan van onze faculteit geadviseerd af te stappen van het 8-8-4 systeem en daarmee de semesterindeling te herzien. Eén van onze grootste bezwaren is het feit dat ons onderwijs in een ondergeschikte positie is geduwd. Het 8-8-4 systeem lijkt heilig en alles, inclusief de kwaliteit van ons onderwijs, moet daarvoor wijken. Wanneer wij de reactie van Frank van Vree op ons advies lezen, in een artikel op foliaweb, wordt dit eens te meer duidelijk. Van Vree zegt:

“Hoewel er dankzij de inspanning van de staf stevige nieuwe programma’s zijn gekomen, zien we dat deze roostering inderdaad nog altijd voor problemen blijft zorgen”.

De decaan lijkt het hier eens te zijn met de constatering dat 8-8-4 het onderwijs niet ten goede komt maar voor problemen zorgt. Het is dan ook verrassend dat hij 8-8-4 niet wil afschaffen. De argumenten hiervoor zijn niet van onderwijsinhoudelijke aard, maar liggen vooral in de hoek van de logistiek:

“Het is evenwel ondenkbaar dat de FGw nu – los van de rest van de universiteit – van dit systeem zou afstappen, met het oog op roostering, zaalruimte, keuzevakken, minoren en noem maar op. Bovendien zou zo’n operatie minimaal twee jaar kosten en opnieuw een enorme inspanning vergen, want alle programma’s zouden wederom geheel moeten worden herschreven “.

Hoewel het nog maar de vraag is of de beren die van Vree op de weg ziet zich daar ook daadwerkelijk bevinden, is het pijnlijk om te zien dat onderwijs weer niet leidend is bij het maken van belangrijke beleidskeuzes op het gebied van ditzelfde onderwijs. Bij het invoeren van 8-8-4 is deze fout al een keer gemaakt. Laten we van onze fouten leren en het deze keer anders doen. Het is tijd voor een andere koers!

Natuurlijk moeten we goed kijken naar de manier waarop we 8-8-4 kunnen vervangen voor een semesterindeling die het onderwijs wél faciliteert en natuurlijk zal dit een operatie zijn die veel inspanning vergt van het personeel. De FSR is echter van mening dat onderwijskwaliteit voorop staat en dat alles hiervoor moet wijken.

Lees dit artikel
Sample

FSR geeft 8-8-4 een negatief BSA!

Er was eens een tijd dat een semester bestond uit 20 weken. Het was een indeling waarin het onderwijs centraal stond. Waarin de tijd bestond voor studenten om hun papers te schrijven en tentamen voor te bereiden. Daarnaast hadden docenten de tijd om deze, binnen een schappelijke periode, na te kijken. Toen was daar het academisch jaar 2012/2013. Alles werd anders. Het was het jaar dat de semesterindeling 8-8-4 werd ingevoerd. Een semester werd verdeeld in 3 blokken, twee van 8 en één van 4 weken. Het gevolg was dat het onderwijs moest worden aangepast. Vakken werden geclusterd of juist uit elkaar gehaald, curricula aangepast en ook de puntenverdeling per vak moest er aan geloven. Kortom: de structuur werd leidend en het onderwijs ondergeschikt.

Al voor de invoering van 8-8-4 stond de facultaire studentenraad (FSR), samen met een overgroot deel van de rest van de faculteit, hier sceptisch tegenover. Nu, na anderhalf jaar, zijn onze angsten helaas bevestigd: 8-8-4 werkt niet hier! Het grootste probleem zit hem in de blokken van vier weken. Dit zorgt voor kwalitatief slechter onderwijs in blokken 3 & 6. Ook zijn er logistieke problemen bij het nakijken van papers en tentamen en voor het deelnemen aan herkansingen. Daarnaast loopt de cijferregistratie spaak op de semesterindeling waardoor eerstejaarsstudenten pas heel laat weten of ze een positief of negatief BSA krijgen.

We hebben als FSR dan ook een ongevraagd advies gestuurd waarin we de decaan dringend verzoeken de 8-8-4 structuur af te schaffen en om tot een semesterindeling te komen die het onderwijs optimaal faciliteert. Dit moet de decaan natuurlijk niet alleen doen, maar samen met docenten en studenten.

Wil je meedenken en discussiëren over een beter model dan 8-8-4 of over hoe 8-8-4 nog te verbeteren valt, kom dan naar onze bijeenkomst op 19 maart, van 17:00 tot 19:00, in de Doelenzaal. Je kan ons ook altijd bereiken via fsr-fgw@uva.nl  of in de raadskamer (PCH 3.02.).

Lees dit artikel
Sample

Onderzoeksstages aan de FGw

Als FSR hechten wij waarde aan de koppeling van onderwijs aan onderzoek. Daarom hebben wij dit jaar een ongevraagd advies uitgebracht bij het faculteitsbestuur, omtrent het invoeren van onderzoeksstages in de bachelorfase. Bij sommige opleidingen is dit al mogelijk; dit is alleen nooit officieel geregeld. Tijd om deze mogelijkheid te formaliseren en faculteitsbreed uit te rollen. Zo krijgen meer studenten de optie om op deze manier kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek.

Lees dit artikel
Sample

Proefstudeerweken

In 2012 werden de zogenoemde prestatieafspraken gemaakt. Een belangrijk onderdeel hiervan was een verplichte intake voor aankomende studenten.* Deze verplichte intake wordt vanaf komend academisch jaar, in de vorm van “proefstudeerweken”, ingevoerd. Dit betekend dat de eerste indruk van onze faculteit, die aspirant-studenten zullen krijgen, zal verschillen in vergelijking met de voorgaande jaren. Om het organiseren van deze weken mogelijk te maken, heeft het kabinet de inschrijfdeadline voor academisch onderwijs vervroegd naar voor één mei. Vanaf mei zullen er dan ook groepjes aspirant-studenten rondlopen, op de opleiding van hun keuze, om alvast de sfeer te proeven en de universiteit te leren kennen. Er zit echter ook een andere kant aan deze kennismaking. De UvA wil namelijk ook kijken of de aspirant-studenten wel geschikt zijn voor de opleiding die ze willen gaan doen. Deze week zal dan ook bestaan uit het volgen van colleges en werkgroepen. Aan het einde wordt de opgedane kennis getoetst. Op basis hiervan zal de opleiding een advies aan de aspirant-student geven met betrekking tot haar of zijn “opleidingsgeschiktheid”. Dit advies zal in de eerste proefstudeerweek nog niet bindend zijn. Mocht de aspirant-student om wat voor reden dan ook niet, of niet met succes aan de eerste week hebben meegedaan dan is er nog een tweede week, in augustus, die gevolgd kan worden. Dit kan dan bijvoorbeeld bij een andere opleiding. Het advies dat wordt gegeven aan het einde van déze week is wel bindend. In het geval van een negatief advies mag iemand dan niet aan die opleiding beginnen.

Lees dit artikel
Sample

Het allocatiemodel

Zoals al eerder is vermeld zijn we als studentenraad bezig om advies te geven op de facultaire begroting van komend jaar. De faculteit zit in financieel zwaar weer. Dit komt onder anderen door een daling in de inkomsten. Maar hoe genereert de faculteit eigenlijk inkomsten? Dit is een makkelijke vraag met een complex antwoord. Dit antwoord kan je hieronder vinden.

Lees dit artikel
Sample

De begroting

De begroting is een onderwerp dat elk jaar door de FSR bekeken wordt. En omdat niet iedereen zo geniet van cijfers en tabellen als wij, volgt hieronder een iets leesbaarder verslag van hoe de faculteit er financieel voorstaat.

Lees dit artikel
Sample

Elke zes weken heeft de FSR een bijeenkomst met het Facultair Bestuur. Van deze bijeenkomsten worden natuurlijk de notulen op de website geplaatst. Dit kan echter pas zes weken na de bijeenkomst, als de notulen goedgekeurd zijn door beide partijen op de bijeenkomst erna. Nu zijn deze notulen vrij droog van stof, en niet altijd goed te begrijpen. Daarom zal er ook elke 6 weken een verslag van deze zogenaamde overlegvergaderingen op de website geplaatst worden. Bij deze de eerste.

Na intense vergaderingen, het doorploegen van documenten en vormen van een onderbouwde mening was op 21 november het grote moment weer daar; de Facultaire Studentenraad (FSR) ontmoette het bestuur van de faculteit in een zogenaamde Overleg Vergadering (OV).

In deze vergaderingen praat de FSR met het bestuur over belangrijke zaken in het onderwijs. Deze vergadering wilde de FSR het bindend studieadvies (BSA) dat dit jaar op onze faculteit is ingevoerd en wat er moet gebeuren als masteropleidingen opgeheven dreigen te worden of juist nieuwe masteropleidingen ontstaan, bespreken.

Lees dit artikel
Sample

Faculteitswinnaar Docent van het Jaar 2013

Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet waarbij de verkiezing direct in handen kwam van de student. In de week van 4 tot 8 november konden studenten aan iedere faculteit (behoudens de ACTA) hun stem uitbrengen op juist die docent die hen inspireert en motiveert, kortom die in hun ogen de beste is. Via een gewogen stemming waarin rekening is gehouden met het aantal studenten en docenten van een opleiding, is vervolgens per faculteit een winnaar bepaald.

Ook op onze faculteit werden stemmen uitgebracht en op onze faculteit is de winnaar geworden:

Dhr. prof. dr. J.T. (Joep) Leerssen (Europese Studies)

Onze winnaar krijgt, samen met de andere faculteitswinnaars, tijdens de voordrachtsavond op 11 december in het Comedy Theater in de Nes de mogelijkheid om met een minicollege indruk te maken op de jury. Tevens zullen studieverenigingen een pleidooi houden voor hun docent waarom juist hij of zij de docent van het jaar moet worden. Ieder student is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Uiteindelijk zal tijdens de viering van de Dies Natalis op 8 januari bekend worden gemaakt wie dé Docent van het Jaar 2013 wordt.

Lees dit artikel
Sample

Steek er nog een op!

“Laten we afspreken dat iedereen over 10 minuten terug is.” De verlossende woorden waar menig student op wacht tijdens een werkgroep of hoorcollege. Zeker de diehard rokers onder ons, waaronder menig raadslid van de FSR. Het zijn de woorden die het startschot geven voor een race naar de lift of, voor de rokers die de illusie van een gezond leven nog enigszins in stand willen houden, naar de trap op weg naar buiten. Eenmaal buiten wordt de sigaret snel opgestoken en is het een paar minuten puur genieten geblazen. Voor dat je er erg in hebt is je pauze alweer bijna voorbij en is het tijd voor de terugreis. Meestal heb je daar veel te weinig tijd voor en zoals we weten is haastige spoed zelden  goed. De plekken waar rokers genieten van hun sigaretten liggen over het algemeen bezaaid met peuken.

Dit is, zeker op het P.C. Hoofthuis, volstrekt onnodig. Er staan bakken voor onze sigaretten, ook al mogen we eigenlijk niet roken. Laten we die met z’n allen gebruiken zodat anderen onze rotzooi niet op hoeven te ruimen en Gebouwbeheer een oogje blijft toe knijpen als we buiten staan te roken. Anders wordt het in de aankomende koude wintermaanden een stuk minder relaxed om onze verslaving in stad te houden.

Lees dit artikel
Sample

Docent van het Jaar verkiezingsweek

Weet je het nog.. dat ene college waar je écht geraakt werd? Toen je het diep in je ziel kon voelen en dacht: deze persoon inspireert mij, zo wil ik ook zijn! Dit is de docent die ervoor zorgt dat ik van het begin tot het einde ijverig mee pen. Voor deze docent ga ik ’s avonds op tijd naar bed, om ’s ochtends (na een nacht niet kunnen slapen van opwinding) in de collegezaal plaats te nemen, me afvragend tot welke inzichten ik nu weer zal komen! 

Komt er een naam in je op? Weet je precies over wie dit gaat? Het maakt niet uit of je ooit een kort gastcollege van hem of haar gehad hebt, of dat je wekelijks de knusse collegebanken van deze docent betreedt; wat het belangrijkst is, is dat deze docent lesgeeft op jouw opleiding, dat je hem of haar de aller, aller, allerbeste vindt.

Van maandag 4 november tot en met vrijdag 8 november is de verkiezingsweek voor de Docent van het Jaar verkiezing. Deze week kun jij stemmen en jouw favoriete docent belonen voor zijn of haar harde werk!

De winnende docent krijgt niet alleen eeuwige roem, maar ook nog een ware prijs. En wie weet wordt hij of zij zelfs winnaar van de gehele universiteit!

Lees dit artikel